Tutkimusyhteistyön pohjalta Elintarvikkeiden tutkimus on aloittanut länsisuomalaiselle yritykselle tehtävän hank- keen, jonka tavoitteena on analysoida hapankaalimehun ravintoarvoa keskeisten parametrien suhteen ja kartoittaa hapankaalimehun mikrobiologinen hygieniataso ja fermen- taatioprosessiin vaikuttavat maitohappobakteerit. Projek- tissa selvitetään myös fermentaatioprosessin toistetta- vuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä tavoitteena vakioida prosessi hyvän ja laadukkaan lopputuotteen varmistamiseksi. Tarkoitus on myös tuotekehittää erityyppisiä fermentoituja hapankaalimehuja.
Vastaava tutkija
Viander Britta Hankkeen kesto 1996 - 2000
Asiasanat
hapankaalimehu, mikrobiologinen laatu, maitohappobakteerit
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|