Tavoitteena oli saada perunan viljelyn ja elintarviketeollisuuden käyttöön tietoa perunan laadunhallinnasta eri käyttötarkoituksia varten. Pyritään löytämään perunan laatua kuvaavia tekijöitä, joilla voidaan määrittää perunan laatu satoa korjattaessa ja sen pysyvyys varastoinnin aikana. Toisaalta selvitetään varhais- ja syysperunan viljelyä ja laatua sekä laadun riskitekijöitä. Tavoitteena on luoda edellytykset laadultaan hyvään erikoistuotantoon. Tutkimusta johtaa Perunantutkimuslaitos. MTT:n kasvinviljelyn tutkimusala totetuttaa varhais- ja syysperunan tutkimusosan ja tutkimuksen ruokaperunan laatua käsittelevät tutkimusosat. Muita tutkimukseen kiinteästi osallistuvia tahoja ovat Raision Yhtymä, Estrella Ab, Saarioinen Oy, Järviseudun Peruna Oy, Boreal Suomen kasvinjalostus Oy, VTT bio- ja elintarviketekniikka.
Vastaava tutkija
Mustonen Leo Hankkeen kesto 1996 - 1998
Asiasanat
peruna, laatu, rakenne, keittolaatu, mekaaniset vioitukset
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|