Tavoitteena oli selvittää uusimpien kevätvehnä-, ohra- ja kauralajikkeiden käyttäytyminen eri typpilannoitustasoilla. Erityisesti tutkittiin lajikkeiden valkuaisen määrän ja laadun vaikutusta teknologiseen ja ravitsemukselliseen käyttölaatuun. Typen käyttömäärälle pyrittiin löytämään optimi ympäristöhaittojen välttämiseksi.
Vastaava tutkija
Rantanen Olli Hankkeen kesto 1978 - 1999
Asiasanat
kevätvehnä, kaura, lajikkeet, ohra, sato, sadon laatu, typpilannoitus, valkuaispitoisuus, ympäristövaikutukset
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|