Maitorasva on triglyseridi- ja rasvahappokoostumukseltaan monipuolinen rasva, jota voidaan fraktioida eri menetelmillä. Maitorasvalle, sen fraktioille ja näiden seoksille on mahdollista löytää uusia käyttömuotoja elintarviketeollisuudessa. Sovellutusten löytämiseksi on tunnettava tarkasti näiden rasvojen kemiallinen koostumus ja fysikaaliset ominaisuudet. Lisäksi on selvitettävä elintarviketeollisuuden käyttötarpeet. Suklaateollisuus on eräs elintarviketeollisuuden haara, jossa maitorasvan osuutta voidaan lisätä. Tutkimus sisältää mm. sellaisia erityisalueita, kuten kolesterolin poisto maitorasvasta ja runsaasti rasvaa sisältävien spray-kuivattujen jauheiden valmistus.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1988 - 1991
Asiasanat
elintarviketeollisuus, kolesteroli, kolesterolin poisto, maitorasva, maitorasvajae, rasvahappokoostumus, suklaa, triglyseridikoostumu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|