Tutkimuksessa on selvitetty maidon proteiineista proteolyyttisten entsyymien vaikutuksesta muodostuvia opioidisia peptidejä. Jatkotutkimusten tavoitteena on seurata kyseisten yhdisteiden muodostumista meijeriteknologiassa käytetyissä prosessoinneissa. Opioidisten peptidien muodostumisen kannalta tärkeimpiä ovat bakteerifermentaatiot, kuumennuskäsittelyt ja proteiinien entsymaattinen modifiointi proteaaseilla.
Vastaava tutkija
Antila Veijo Hankkeen kesto 1990 - 1993
Asiasanat
maitovalmisteet, opioidiset peptidit, prosessointi
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|