Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää maidon eri kaseiinikomponenttien entsymaattista hydrolyysiä eri entsyymeillä (plasmiini, trypsiini, hapatteiden proteaasit). Tavoitteena on saada selville kaseiinien hydrolyysissä syntyvät tyypilliset peptidit sekä mahdolliset fysiologisestiaktiiviset peptidit. Peptidit eristetään FPLC-laitteistolla, ja identifioidaan aminohappoanalyysillä HPLC-tekniikalla sekä peptidisekvenaattorilla.
Vastaava tutkija
Antila Veijo Hankkeen kesto 1989 - 1990
Asiasanat
entsymaattinen hydro, kaseiinit, peptidit
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|