Tutkimuksessa selvitetään mahdollisuuksia lisätä maitorasvan osuutta suklaan valmistuksessa. Myös maitorasvafraktioiden käyttöä muussa elintarviketeollisuudessa selvitetään. Laboratoriotutkimuksissa tehdään selvitykset mahdollisimman hyvin eri tarkoituksiin soveltuvien seosten valmistuksesta. Seuraavan vaiheen kokeet tehdään puoliteollisessa mittakaavassa. Viimeisessä viheessa pyritään teollisiin sovellutuksiin.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1988 - 1990
Asiasanat
elintarviketeollisuus, kasvirasvat, maitorasva, suklaa
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|