Nykyiset ravitsemussuositukset ovat aiheuttaneet pyrkimyksiä tuoda markkinoille kolesterolittomia elintarvikkeita. Ulkomailla on tehty selvityksiä mahdollisuuksista poistaa kolesteroli kokonaan tai osittain maitorasvasta. Päämäärä on ainakin osittain saavutettukin. Osa menetelmistä on patentoitu. Kolesterolin poistomahdollisuudet maitorasvasta samoin kuin kananmunastakin on syytä selvittää myös Suomessa. Tutkimuksessa selvitetään, kuinka tehokkaasti eri menetelmillä kolesteroli voidaan poistaa maitorasvasta ja kananmunan keltuaisesta ja kuinka näitä menetelmiä voidaan soveltaa käytännön teknologiaan.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1989 - 1990
Asiasanat
eläinrasvat, kananmunat, kolesteroli, maitorasva, teknologia
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|