Selvitetään mahdollisuudet valmistaa elintarviketeollisuuden eri käyttötarkoituksiin mahdollisimman hyvin soveltuvia sumutuskuivattuja jauheita. Tällöin valmistetaan esimerkiksi voijauheita sekä kokomuna-, munanvalkuais- ja keltuaisjauheita, joiden rasvapitoisuudet voivat vaihdella laajalla alueella. Selvitetään toisaalta jauheiden aineosien, kuten proteiinin ja rasvan ja toisaalta valmiiden jauheiden funktionaaliset ominaisuudet.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1988 - 1991
Asiasanat
maitojauhe, munajauheet, sumutuskuivaus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|