Suomalainen maitorasva on erityisesti sisäruokintakaudella varsin tyydyttynyttä. Siksi on selvitetty ruokinnallisia keinoja, joilla talvikauden rasva voitaisiin muuttaa kesäaikana tuotetun rasvan kaltaiseksi. Ã?ljymäisen rasvan lisäys rehuannokseen pehmentää tutkimuksen mukaan rasvaa tehokkaasti. Selvityksen viimeisessä vaiheessa vuonna 1989 suoritetaan kenttäkoe käytännön maidontuotantotiloilla. Tutkimuksessa selvitetään rasvaruokinnan vaikutus maidon tuotantotekijöihin ja maidon koostumukseen. Samoin selvitetään rasvan koostumuksessa tapahtuvat muutokset. Kokeen tähän vaiheeseen kuuluu lisäksi laaja selvitys valmistettujen tuotteiden laadusta.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1984 - 1989
Asiasanat
elintarvikkeiden laa, koostumus, lypsykarja, maito, rasvahapot, rasvat, rehut, ruokinta
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|