Tutkimuksen tarkoituksena on aikaansaada tutkimustietoa elintarviketuotannon ympäristönäkökohdista ja -vaikutuksista tuotteiden koko elinkaaren ajalta tuotantopanosten valmistuksesta tuotteen ja sen pakkauksen loppusijoittamiseen asti. Koko liiketoimintaketjun kattavan ympäristötiedon avulla ympäristöasioiden parantaminen voidaan kohdentaa sinne mistä on saatavissa suurin hyöty. Vain laadukkaalla, ympäristöystävällisellä tuotannolla voidaan aikaansaada kestävästi turvallisia elintarvikkeita. Tätä vahvuutta Suomalainen elintarviketeollisuus voi käyttää apuna tuotteiden markkinoinnissa. Tutkimuksen rahoittajina toimivat teollisuusyritykset sekä MMM ja YM. Tutkimus on osa kansallista elintarviketjun laatuhanketta. Pääpaino vuosina 2001-2003 on ollut juusto-, peruna- ja kauratuotteiden tutkimuksessa. Vuosina 2003-2005 painopiste siirretään lihatuotteiden sekä erilaisten kasvisten ja marjojen tutkimukseen. Näin täydennetään kuluttajan ruokakorin ympäristötietoa.
Vastaava tutkija
Voutilainen Pasi Hankkeen kesto 2001 - 2003
Asiasanat
elinkaariarviointi, ympäristöjohtaminen, LCA, ISO9001, ISO14001, laatujärjestelmä, ympäristöjärjestelmä
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|