Kasvavia lihasikoja ruokittiin LUOMU-ohralla, -kauralla ja -herneellä sekä LUOMU-vehnästä saadulla leseellä. Osa koeryhmien valkuaisrehuista oli konventionaalisia. Koeryhmien siat kasvoivat yhtä hyvin kuin viljalla ja tiivisteellä ruokitun kontrolliryhmän siat. Rikkakasvien siemenet heikensivät LUOMU-ohran maittavuutta. Lihan maussa ei todettu eroja.
Vastaava tutkija
Immonen Irma Hankkeen kesto 1989 - 1990
Asiasanat
LUOMU-liha, luonnonmukainen viljely, markkinointi, tuotanto
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|