Soijan valkuainen korvattiin asteittain ohravalkuaisrehun ja rankkijauhon seoksella. Puhtaan lysiinin lisäys oli 0,11-0,36 %. Sikojen kasvu ja rehun hyväksikäyttö oli soijaryhmän tasolla, vaikka soijasta korvattiin 33, 66 tai 100 % Alkon rehuilla ja lysiinillä. Ruhon tai lihan laadussa ei havaittu eroja ryhmien välillä.
Vastaava tutkija
Alaviuhkola Timo Hankkeen kesto 1987 - 1989
Asiasanat
lihasika, rehut, sivutuotteet
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|