Porsaskokeella selvitettiin, voidaanko puhtaita aminohappoja hyväksikäyttäen alentaa rehun valkuaispitoisuutta ja onko viljan ja soijan prosessoinnilla ja entsyymikäsittelyllä vaikutusta rehun hyväksikäyttöön. Kokeen tulosten perusteella porsasrehun valkuaistasoa voitiin alentaa 180 g:sta srv/kg 160 g:aan srv/kg porsaiden kasvun kärsimättä. Koerehuun lisättiin aminohappoja, lysiiniä ja treoniinia, vertailurehun tasoa vastaavaksi. Valkuaistason alentaminen tai pikemminkin joidenkin valkuaisrehujen vähentäminen pienensi ripuli-indeksiä. Viljan ja soijan prosessoinnilla ja entsyymikäsittelyllä ei tässä kokeessa saavutettu hyötyä.
Vastaava tutkija
Suomi Kaija Hankkeen kesto 1986 - 1987
Asiasanat
aminohapot, porsaat, porsasrehut, valkuaisaineet, valkuaistaso
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|