Herasta ultrasuodattamalla ja kuivaamalla valmistetulla heravalkuaisrikasteella (WPC) korvattiin kalajauhosta puolet ja soija melkein kokonaan pikkuporsaiden koerehussa. WPC:tä sekoitettiin koerehuun 15 %. WPC:n raakavalkuaispitoisuus oli 36 % ja aminohappokoostumus erinomainen. Koerehun aminohapot suunniteltiin samalle tasolle kaupallisen vertailurehun kanssa. Koerehun raakavalkuaista voitiin tällöin alentaa vertailurehun tasosta 1.5 %-yksikköä. Porsaat menestyivät kummallakin rehulla yhtä hyvin.
Vastaava tutkija
Suomi Kaija Hankkeen kesto 1985 - 1988
Asiasanat
herajauhe, kasvu, porsaat, ruokinta, terveys, valkuaisaineet, valkuaisrehut
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|