Osa 1. Kokeessa tutkitaan valkuaislisän tarvetta sonniensäilörehuruokinnassa. Erityisesti halutaan selvyys valkuaislisän kannattavasta käyttöajankohdasta ja sen laadun merkityksestä. Osa 2. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää erilaisten valkuaisrehutäydennysten (eläinperäinen vs. kasviperäinen) vaikutusta pötsifermentaatioon, ravinteiden virtaukseen ohutsuoleen, mikrobiproteiinisynteesiin sekä rehujen pötsi- ja suolihajoavuuksiin säilörehupohjaisella ruokinnalla.
Vastaava tutkija
Joki-Tokola Erkki Hankkeen kesto 1989 - 1991
Asiasanat
lihakarja, mikrobisynteesi, pötsihajoavuus, suolihajoavuus, säilörehu, valkuaisaineet
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|