Maidon laatu ja meijeriteknologinen prosessoitavuus tutkimus käsittelee raaka-aineen laadun vaikutusta meijeriteknologisesta näkökulmasta. Maitorasvan modifioinnin merkitystä runsasrasvaisten tuotteiden valmistuksessa tutkitaan. Tutkimus käsittää seuraavat osatutkimukset: Maitorasvan koostumuksen ja määrän säätely, Ruokintatekijöiden vaikutus maidon konjugoidun linolihapon pitoisuuteen ja maidosta valmistettujen elintarvikkeiden laatuun, Ruokinnan vaikutus naudanlihan CLA-pitoisuuteen ja maidon keskeisiä alkutuotantotekijöitä käsittelevä tutkimus. Osatutkimukset: 0407-01 Ruokintatekijöiden vaikutus maidon konjugoidun linolihapon pitoisuuteen ja maitorasvan laatuun meijeriteknologisissa prosesseissa (uusi tunniste ETL3-01) (Päättynyt) 0407-03 Ruokinnan vaikutus naudanlihan CLA-pitoisuuteen (uusi tunniste ETL3-02) (Päättynyt)
Vastaava tutkija
Ryhänen Eeva-Liisa Hankkeen kesto 2000 - 2004
Asiasanat
maidon laatu, meijeriteknologia, CLA
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|