Tutkimuksen tavoitteena on kehittää määritysmenetelmät vitamiineille A (karoteeni), E (tokoferolit), B1 (tiamiini), B2 (riboflaviini) ja B3 (niasiini) niiden kvantitoimiseksi HPLC tekniikalla. Tutkimuksessa pyritään saamaan metodologinen valmius näiden ravintoaineiden analysoimiseksi rehukasveista, väkirehusta ja elintarvikkeista luotettavalla ja toistettavalla menetelmällä. Menetelmien lineaarisuus, toistettavuus ja luotettavuus määritetään kunkin vitamiinin osalta. Menetelmät testataan mahdollisuuksien mukaan myös laboratoriovertailututkimuksien avulla.
Vastaava tutkija
Kumpulainen Jorma Hankkeen kesto 1987 - 1989
Asiasanat
A-vitamiini, E-vitamiini, määritysmenetelmät, niasiini, ravinto, rehukasvit, riboflaviini, tiamiini, väkirehut
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|