Tutkimuksella pyritään saamaan uutta tietoa kotimaisten ohra-, kaura- ja ruislajikkeiden ravintokuitu-, beetaglukaani- ja fytiinihappopitoisuuksista ja vertaamaan niitä ulkomaisiin lajikkeisiin. Lisäksi selvitetään geneettisten tekijöiden ja viljelyolosuhteiden vaikutusta tutkimuksen kohteena olevien kuitufraktioiden pitoisuuksiin. Tutkimuksessa saatuja tietoja voidaan käyttää hyväksi ravitsemuksellisesti ja elintarviketeknologisesti pyrittäessä valmistamaan tiettyjä kuitufraktioita sisältäviä erityistuotteita sekä kehitettäessä uusia lajikkeita em. tuotteiden raaka-aineiksi.
Vastaava tutkija
Kumpulainen Jorma Hankkeen kesto 1988 - 1989
Asiasanat
kaura, lajikkeet, ohra, polysakkaridit, ravintoarvo, ravintokuitu, ruis
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|