Tavoitteena on tutkia erilaisten kasvi- ja eläinrasvojen käyttökelpoisuutta turkiseläinten (minkki, sinikettu) rehuna. Tutkimus selvittää rasvojen (rasvahappojen) imeytymistä elimistössä ja rasvojen vaikutusta muiden ravintoaineiden imeytymiseen eri ikäisillä eläimillä. Myös rehun rasvan vaikutusta turkisnahkaan tutkitaan. Kokonaistavoitteena on rehun rasvan koostumuksen, laadun ja määrän vaikutuksen selvittäminen eri tuotantovaiheissa. Tutkimustulokset pyritään soveltamaan käytännön rehustukseen. Myös raakanahoissa olevan rasvan vaikutusta varastointikestävyyteen ja muokkausominaisuuksiin selvitetään.
Vastaava tutkija
Kiiskinen Tuomo Hankkeen kesto 1986 - 1989
Asiasanat
kasvu, minkki, muokkaus, rasvahapot, rasvat, ruokinta, sinikettu, sulavuus, turkisnahat, varastointi
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|