Kahdessa kokeessa toinen broilereilla, toinen munivilla kanoilla tutkittiin kalajauhon vaikutusta lähinnä tuotteen laatuun. Broilerien kasvun kannalta kalajauhoa ei välttämättä tarvita rehussa, kun tarvittavat täydennykset tehdään. Kalajauhon käyttö lisäsi sekä lihassa että munankeltuaisessa niitä rasvahappoja, jotka aiheuttavat kalanmakua. Rintalihan maussa todettiin eroja, kun kalajauhoa käytettiin broilerrehussa 5-10 %, mutta munankeltuaisen maussa ei, vaikka kalajauhoa oli rehussa 8-12 %.
Vastaava tutkija
Kiiskinen Tuomo Hankkeen kesto 1986 - 1987
Asiasanat
kalajauho, laatu, siipikarja
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|