Tutkimuksessa selvitettiin millä tavalla bentsoehappo tai bentsoehappo yhdessä Na-bentsoaatin kanssa vaikuttavat AIV II:een verrattuna säilörehun säilöntätulokseen ja käyttökelpoisuuteen ruokinnassa. Rehu 1 säilöttiin 4,5 l:lla AIV II-liuosta ruohotonnia kohti. Rehun 2 säilöntään käytettiin ruohotonnia kohti 4,5 l AIV II, johon oli lisätty 4 % (W/W) bentsoehappoa. Rehu 3:n säilöntään käytettiin edellisen liuoksen lisäksi 0,5 kg natriumbentsoaattia vesiliuoksena ruohotonnia kohti. Kaikilla kokeessa käytetyillä säilöntäaineilla saatiin erinomainen säilöntätulos. Eri säilörehujen kesken ei ollut laatueroja. Myöskään eri säilörehujen sulavuuksissa ei ollut eroja. Sulavuuskoe suoritettiin lampailla. Säilörehun syönnissä ja eläinten kasvussa oli havaittavissa tendenssi rehun 2 hyväksi. Erot säilörehun syönnissä ja eläinten kasvussa eri ryhmien välillä eivät olleet kuitenkaan tilastollisesti merkitseviä.
Vastaava tutkija
Lampila Martti Hankkeen kesto 1983 - 1987
Asiasanat
lihakarja, naudanlihatuotanto, säilöntäaineet, nurmisäilörehu, säilörehuliuokset
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|