Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää erilaisten ja eri tavoin prosessoitujen valkuaisrehujen soveltuvuutta lihanautojen täydennysvalkuaisen lähteeksi. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään väkirehun annostuskertojen ja -tarkkuuden vaikutusta rehun hyväksikäyttöön ja tuotantoon. Tutkimus koostuu useasta ay-sonneilla tehtävästä tuotanto- ja sulavuuskokeesta ja ravitsemusfysiologisista selvityksistä, joissa tutkitaan pötsifermentaatiota ja valkuaisrehujen eri ravintoainekomponenttien pötsi- ja suolihajoavuutta.
Vastaava tutkija
Aronen Ilmo Hankkeen kesto 1987 - 1990
Asiasanat
lihanauta, pötsifermentaatio, pötsihajoavuus, ruokintakerrat, ruokintatarkkuus, suolihajoavuus, valkuaisrehu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|