Päämääränä oli märehtijän ruoansulatuksen yksityiskohtaisemman tiedon lisääminen heinään ja säilörehuun sekä kotimaisiin energia- ja valkuaisrehuihin perustuvassa ruokinnassa. Kokeissa käytettiin pötsi- ja ohutsuolifistelöityjä hiehoja. Ruokintoihin kuuluvista rehuista määritettiin pötsihajoavuus ns. nailonpussimenetelmällä ja suolisulavuus ns. suolipussimenetelmällä. In vivo-sulavuus ja mikrobisynteesi mitattiin merkkiainetekniikkaa (Cr, Co, AIA, puriiniemäkset, 15N) käyttäen. Sulavuusmääritykset tehtiin rehuanalyysin mukaisille komponenteille ja eri kuitufraktioille (NDF, ADF, ADL).
Vastaava tutkija
Varvikko Tuomo Hankkeen kesto 1986 - 1991
Asiasanat
mikrobit, märehtijät, ravitsemus, ruoansulatus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|