Viljeltyjen sienten D-vitamiinipitoisuus on alhainen verrattuna metsäsieniin. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa markkinoille runsaasti D-vitamiinia sisältäviä sieniä. Nämä funktionaaliset elintarvikkeet suunnattaisiin erityisesti kasvissyöjille ja yli 60-vuotiaille, jotka eivät saa talvisin ravinnosta riittävästi D-vitamiinia.
Vastaava tutkija
Mattila Pirjo Hankkeen kesto 1998 - 2000
Asiasanat
viljellyt sienet, D-vitamiini
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|