Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia PAH-yhdisteiden pitoisuudet kattavasti elintarvikkeista, jotta kuluttajan altistuminen niille voidaan laskea. Tutkimuksessa analysoitiin PAH-yhdisteiden pitoisuudet tärkeimmissä sellaisissa elintarvikkeissa, joista niitä epäiltiin löytyvän: paahdetut ja savustetut elintarvikkeet, kuten liha, kala ja vilja sekä niiden tuotteet. Lisäksi tutkittiin hedelmät, kasvikset, vihannekset, rasvat, öljyt, kahvi, tee ja virvoitusjuomat sekä mausteet. Riihikuivattu ruis ja talkkuna olivat myös tutkittavien elintarvikkeiden joukossa.
Vastaava tutkija
Hietaniemi Veli Hankkeen kesto 1997 - 1998
Asiasanat
polysykliset aromaattiset hiilivedyt, elintarvikkeet, dietaarinen saanti
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|