Tutkimuksessa verrataan sekä nykytietämyksen mukaan mahdollisimman oikein että tavanomaisesti poimittujen, jäähdytettyjen, varastoitujen ja kuljetettujen mansikoiden varastointikestävyyttä. C-vitamiini-, kuiva-aine-, sokeri- ja happomääritykset tehdään MTT:n elintarvikekemian laboratoriossa. Kokeissa käytetään Jonsok-mansikkalajiketta. Tutkimuksessa verrataan myös uusien mansikkalajikkeiden ja Jonsokin kuljetus- ja kauppakestävyyttä.
Vastaava tutkija
Hägg Margareta Hankkeen kesto 1995 - 1997
Asiasanat
mansikat, kauppakestävyys
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|