Suomessa EU-jäsenyys on tuonut rehunvalmistukseen uusia vaatimuksia esim. fosforipäästöjen vähentäminen ja vehnän käyttö raaka-aineena. Varsinkin vehnän jauhaminen on vaikeaa Suomessa käytetyillä myllyillä, minkä vuoksi uusia menetelmiä on tutkittava. Rehujen hintasuhteiden muutokset edistävät rehun valmistusta tiloilla. Tietoa rehunkäsittelyjen vaikutuksesta tuotantoon tarvitaan. Osatutkimukset: 0435-01 Myllytyyppien vertailu lihasioilla: koe ohralla 0435-02 Myllytyyppien vertailu lihasioilla: koe vehnällä 0435-03 Fytaasin ja fosfataasin käyttö liemiruokinnassa 0435-04 Entsyymilisäykset liemiruokinnassa lihasioilla 0435-05 Fytaasin vaikutus vehnätärkkelysliemessä 0435-06 Teurastuksen sivutuotteiden käsittelyt
Vastaava tutkija
Alaviuhkola Timo Hankkeen kesto 1996 - 1999
Asiasanat
lihasika, ohra, vehnä, myllyt, liemiruokinta, fytaasi, sellulaasi, liha-luujauho, kuumennus, lämpökäsittely
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|