Tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa tehokkaita ja luotettavia valintamenetelmiä perunanjalostajan käyttöön siten, että valintaa voidaan tehdä a) resistenssiominaisuuksien ja b) laatuominaisuuksien osalta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tutkimuksen osa-alueita ovat: 1. mukularuttoresistenssin testausmenetelmän kehittäminen, 2. lehtiruttoresistenssin testausmenetelmän kehittäminen, 3. tyvi- ja märkämädän kestävyyden testausmenetelmän kehittäminen, 4. perunaseitin kestävyyden testausmenetelmän kehittäminen, 5. perunaruven, virustautien ja varastotautien kestävyyden tehostamiseen liittyvä alustava tutkimus, 6. ruokateollisuusperunan laadun analysointimenetelmien kehittäminen, 7. tärkkelysperunan laadun analysointimenetelmien kehittäminen.
Vastaava tutkija
Kivinen Marjo Hankkeen kesto 1989 - 1992
Asiasanat
laatujalostus, peruna, resistenssijalostus, valinta
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|