Tutkimus kohdistuu pääasiassa maitorasvaan sekä sen ja kasviöljyjen seoksiin, mutta kysymykseen voivat tulla muutkin syötävät rasvat. Tutkimuksella pyritään luomaan uusia metodologisia ja teknologisia valmiuksia maksullisten palvelusopimusten tekemiseksi yritysten kanssa. Samoin luo- daan valmiuksia uusiin korkeatasoisiin yhteistutkimuksiin. Tutkimuskohteina ovat mm. rasvojen ja emulsioiden hapet- tumisherkkyys, alttius lipolyysille ja emulsioiden stabiili- suuteen vaikuttavat tekijät.
Vastaava tutkija
Ryhänen Eeva-Liisa Hankkeen kesto 1995 - 1999
Asiasanat
maitorasva, rasvahappokoostumus, triglyseridit, maitorasvajae, kolesterolin poisto, kolesteroli, elintarviketeollisuus, teknologia
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|