Naudanlihantuotannon taloudellinen kannattavuus on huonontunut sen jälkeen, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin. Tuotantostrategisen tutkimuksen peruslähtökohtana on biologisen, teknisen ja taloudellisen tutkimuksen yhdistäminen eri ongelmat monipuolisesti huomioonottavaksi hankkeeksi, jossa pystytään tuottamaan tietoa tilan kokonaistalouden ja kilpailukyvyn parantamiseksi. Tavoitteena on myös löytää edellytyksiä tuotannon monipuolistamiseksi siten, että markkinoille voitaisiin tuottaa erilaisten kuluttajaryhmien tarpeisiin laadukasta lihaa kilpailukykyiseen hintaan. Hanke koostuu useista tuotantokokeista, joita tehdään ERA:n lisäksi PPO:lla, Tohmajärven emolehmänavetalla ja HY:ssa.
Vastaava tutkija
Khalili Hannele Hankkeen kesto 1995 - 1998
Asiasanat
naudanlihantuotanto, tuotantokustannukset, lihan laatu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|