Tutkimuksen tavoitteena on parantaa suomalaisen kananmunan valkuaisen ja kuoren laatua. Tutkimus jakaantuu kolmeen eri osatutkimukseen: 1) Kananmunan laatuun vaikuttavien geenien molekyyligeneettinen kartoitus/EJA 2) Valkuaisen kemiallinen laatu/ETT 3) Ravitsemuksen vaikutus kuoren laatuun/ERA
Vastaava tutkija
Mäki-Tanila Asko Hankkeen kesto 1994 - 1999
Asiasanat
kananmunat, kananmunan laatu, valkuaisen proteiinikoostumus, ovomusiini, kananjalostus, molekyyligenetiikka, mikrosatelliittimarkkerit, munan painon säätely, aminohapot, linolihappo
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|