Tutkimuksessa selvitetään pestyn ja pesun jälkeen tehdyn turvekäsittelyn vaikutus tuotteiden kauppakelpoisuuteen ja laadun muutokseen käsittelyjen jälkeen. Eri koepaikoilta otetuista näytteistä tehdään varastointikokeita eri ajankohtina 1 - 4 viikkoa käsittelyistä. Tuotteet varastoidaan eri lämpötiloissa. Perunoista ja porkkanoista määritetään kauppakelpoisuuteen vaikuttavat tekijät erityisesti eri taudinaiheuttajien osalta. On julkaistu tieteellisesti ja käytännllisinä tietotuotteina. Vaikutukset näkyvät kaupana toiminnassa ja pakkaustekniikan kehityksenä. Vaikuttavuus on nähtävissä perunan kuluttajalaatuna sekä peruna käyttönä osan terveellistä ruokailua.
Vastaava tutkija
Risto Tahvonen Hankkeen kesto 1994 - 1995
Asiasanat
peruna, porkkana, turvekäsittely, laatu, kauppakelpoisuus, varastointikokeet, taudinaiheuttajat
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|