Öljykasvien siementen glukosinolaattien määrä riippuu ilmeisesti merkittävästi paitsi perinnöllisistä tekijöistä myös ympäristötekijöistä ja viljelymenetelmistä. Tällä voi olla merkitystä öljykasvirouheen rehuarvon ja rehun terveellisyyden kannalta. Tutkimuksessa selvitetään valon, lämpötilan, korjuuajan, lannoituksen ja varastoinnin vaikutusta glukosinolaattien määrään.
Vastaava tutkija
Pahkala Katri Hankkeen kesto 1990 - 1993
Asiasanat
glykosinolaatit, korjuuaika, lannoitus, lämpötila, valo, varastointi, viljelymenetelmät
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|