Tutkimuksen tarkoituksena on kehittää menetelmät maidon tärkeimpien proteiinien, kaseiinien ja heraproteiinien, eristämiseksi mahdollisimman puhtaina tutkimuskäyttöön tarvittavassa mittakaavassa. Eristämisen eri vaiheissa käytettäviä menetelmiä ovat saostusmenetelmät, nestekromatografia FPLC:llä, mikrosuodatus ja ultrasuodatus.
Vastaava tutkija
Tupasela Tuomo Hankkeen kesto 1988 - 1994
Asiasanat
FPLC, eristäminen, hera, heraproteiinit, kalvosuodatus, kaseiinit, lehmänmaito, saostaminen
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|