Tutkimuksen toivotaan vauhdittavan risteytyksiin perustuvaa karitsanlihantuotantoa maassamme ja tätä kautta parantavan lammastalouden tehokkuutta. Yhdistämällä suomenlampaan korkea sikiävyys liharotujen hyvään kasvunopeuteen ja lihakkuuteen päästään taloudellisesti perinteistä lampaanlihantuotantoa parempaan lopputulokseen. Se luo mahdollisuuksia toivottuun ympärivuotiseen karitsanlihantuotantoon, jolla myötävaikutetaan myös lihan kulutuksen lisäämiseen. Korkealuokkaisen lihan tuottaminen lisää lihateollisuuden kiinnostusta uusien tuotteiden kehittämiseen. Lihan laatuun kohdistuva tutkimus antaa uutta tietoa syöntilaadusta, jolla uskotaan olevan kuluttajien asenteita muokkaava vaikutus.
Vastaava tutkija
Puntila Marja-Leena Hankkeen kesto 1991 - 1994
Asiasanat
risteytys, ruokinta, kasvukyky, ruhon ja lihan laatu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|