Osatutkimukset: 1. FAO European Cooperative Research Network on Trace Elements. Sub-network E: The Status of Trace Elements in Food, 2. Raskasmetallien ja hivenaineiden alueellinen esiintyminen kotimaisissa ja ulkomaisissa elintarvikkeissa ja ravinnossa, 3. Hometoksiinien esiintyminen kotimaisissa ja ulkomaisissa viljoissa ja rehuissa sekä T2-toksiinin toksisuuden testaus sialla, 4. Peruselintarvikkeiden ja ravinnon organokloori-pestisidijäämät ja PAH-yhdisteet, 5. Ravintokuitukomponenttien esiintyminen kotimaisissa ja ulkomaisissa viljatuotteissa, 6. Kotimaisten ja ulkomaisten elintarvikkeiden tiamiini-, riboflaviini- ja karoteenipitoisuudet, 7. Kolesteroli ja sen oksidit kananmunassa ja ruokavaliossa. Tutkimuksella pyritään selvittämään koko elintarvikeketjun osalta kotimaisten ja vastaavien kotimaan markkinoilla myytävien ulkomaisten elintarvikkeiden puhtaus- ja laatuominaisuuksia. Tavoitteena on myös tärkeiden kontaminanttien ja ravintoaineiden koostumustietopankin luominen.
Vastaava tutkija
Kumpulainen Jorma Hankkeen kesto 1990 - 1994
Asiasanat
PAH, PCB, elintarvikkeet, fytiinihappo, hivenaineet, organokloorit, prosessoinnin vaikutukset, raskasmetallit, ravintokuitu, vitamiinit
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|