Tutkitaan kauran öljy-, betaglukaani- ja fytiinihappopitoisuutta ja rasvahappokoostumusta MTT:n kasvinjalostuslaitoksen ja Hankkijan kasvinjalostuslaitoksen kauran jalostusaineistossa. Pyrkimyksenä on löytää korkeaa betaglukaani- ja fytiinihappopitoisuutta ja korkeaa öljypitoisuutta sekä hyvää rasvahappokoostumusta edustavia kauralinjoja. Tutkitaan ko. ominaisuuksien geneettistä ja ympäristövaihtelua ja geneettisiä korrelaatioita muihin ominaisuuksiin. VTT:n Elintarvikelaboratoriossa tutkitaan edelleen betaglukaanin laatua ja öljyn antioksidantteja erityyppisissä kauroissa.
Vastaava tutkija
Saastamoinen Marketta Hankkeen kesto 1989 - 1992
Asiasanat
Avena sativa, antioksidantit, betaglukaani, fytiinihappo, kaura, rasvahapot, öljypitoisuus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|