Tutkimuksen tavoitteena on toisaalta yhdessä muna-alan keskusliikkeiden ja toisaalta elintarviketeollisuuden kanssa selvittää kananmunien jatkojalostusta. Munista voidaan valmistaa kokomuna-, keltuais- ja valkuaisjauheita sekä näiden jauheiden eri tarkoituksiin soveltuvia seoksia. Valkuaisjauhe on tällä hetkellä kokonaan tuontitavaraa. Munajauheisiin voidaan valmistusvaiheessa lisätä muitakin komponentteja, mm. maidon eri fraktioita. Tutkimuksella selvitetään lisäksi, millaisia erilaisia fraktioita nykyaikaisella membraanitekniikalla voidaan erottaa esim. munan valkuaismassasta. Myös näiden fraktioiden käyttö elintarviketeollisuuden erityistarpeisiin selvitetään.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1988 - 1992
Asiasanat
muna, munan jalostus, munan keltuainen, munan valkuainen, spray-kuivaus, ultrasuodatus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|