Vuosina 1990 ja 1991 tehdystä maa- ja metsätalousministeriön rahoittamasta yhteistutkimuksesta saatiin varsin hyvä tiedot suomalaisen kananmunan fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista ja laadusta hybrideittäin sekä ruokintatavoittain munintakauden eri vaiheissa. Suomalaisen kananmunan keskeisen virheen, vetistyvän valkuaisen, aiheuttajaa ja virheen muodostumismekanismia ei ole useista tutkimuksista huolimatta pystytty selvittämään. Ilmiön selvittäminen vaatii syvällisen proteiinikemiallisen jatkotutkimuksen, joka on jo aloitettukin.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1990 - 1994
Asiasanat
muna, valkuaisen koostumus, munan laatu, munanvalkuainen, munan koostumus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|