Soijarouheesta korvattiin 33, 66 tai 100 % Kulta-rypsirouheella lihasikojen rehussa. Kaikkien ryhmien rehuissa oli ruokintaviikoilla 1-5 7.6 g sulavaa lysiini{ rehuyksik|ss{ ja siit{ edelleen 6.0 g. Seosten lysiinipitoisuudet tasattiin soijaryhm{n tasalle synteettisen lysiinin avulla. Kokeessa oli 160 sikaa. K{ytetyn rouheen glukosinolaattipitoisuus oli 2.7 mikromoolia grammassa. Sikojen v{lill{ ei ollut eroja p{iv{kasvussa eik{ rehuhy|tysuhteessa. Rypsin osuuden lis{{ntyminen rehussa ei my|sk{{n heikent{nyt lihan laatua. Rehun rypsirouhe kasvatti hieman kilpirauhasen painoa. Ero ei ollut tilastollisesti merkitsev{.
Vastaava tutkija
Alaviuhkola Timo Hankkeen kesto 1991 - 1993
Asiasanat
kakkosnolla-rypsirouhe, lihasika
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|