Tutkimuksen tavoite on laatia juustoille, erityisesti mustaleimaemmentalille makuprofiili. Aistinvaraisesta arvostelusta halutaan kehittää väline kuvaamaan juuston makua riittävän tarkasti, jotta siitä saadaan selvä kuva. Aistinvaraisella arvostetulla pyritään myös tukemaan juustojen proteolyysitutkimusta. Tutkimuksessa käytetään asiantuntijaraatia ja juustoille kehitetään myös kuvailevaa sanastoa mausta. Tutkimus suoritetaan yhdessä Valion ja Valtion maitovalmisteiden tarkastuslaitoksen kanssa.
Vastaava tutkija
Tupasela Tuomo Hankkeen kesto 1992 - 1993
Asiasanat
emmental, juusto, maku, makuprofiili
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|