Tutkimuksen tarkoituksena on eristää ja identifioida hapanmaitotuotteiden proteolyysissä vapautuvia peptideitä. Tutkimusaineistona käytetään eri meijerien valmistamia hapanmaitotuotteita, joista peptidit eristetään HPLC-tekniikalla. Peptidit identifioidaan aminohappoanalyysillä ja sekvenoimalla. Tavoitteena on löytää kullekin tuotteelle tyypilliset peptidit sekä todeta mahdolliset biologisesti aktiiviset peptidit.
Vastaava tutkija
Pahkala Eero Hankkeen kesto 1990 - 1993
Asiasanat
hapanmaitotuotteet, peptidit
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|