Tutkimuksessa kehitettiin tunnistusmenetelmiä Lactobacillus plantarumille ja sitä muistuttaville lajeille, jotka oli eristetty fermentoiduista kasviksista ja suolistonäytteistä. Lisäksi seurattiin kasvisperäisen Lactobacillus sp. 2*-kannan (DSM 14485) säilyvyyttä ihmisen suolistossa. MRS-alustalta eristetyt ja puhdistetut kannat testattiin PCR-ELISA-testillä, sokereiden fermentaatiotestillä, lajispesifisellä multiplex-PCR-testillä ja kahdella RAPD-PCR-reaktiolla.
Vastaava tutkija
Mäki Maarit Hankkeen kesto 2002 - 2003
Asiasanat
Lactobacillus plantarum, probiootti, elintarvike, RAPD, PFGE
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|