Tällä hetkellä panostetaan voimakkaasti terveysvaikutteisten elintarvikkeiden kehittämiseen. Kuluttajille elintarvikkeiden positiiviset ominaisuudet on kerrottava tiedon avulla. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää miten motivaatioltaan vaihtelevat kuluttajat kokevat erityyppisiin tuotteisiin liitetyt terveysväittämät. Tutkimuksessa tarkastellaan mikä merkitys väitteillä on näiden tuotteiden hyväksyttävyyden edistämisessä, kun terveysväitteet vaihtelevat sisällöltään ja voimakkuudeltaan. Tutkimus tuottaa perustietoa terveysväittämien vaikuttavuudesta ja tätä tietoa voivat hyödyntää sekä teollisuus, elintarvikeviranomaiset että kuluttajat.
Vastaava tutkija
Ryhänen Eeva-Liisa Hankkeen kesto 2000 - 2002
Asiasanat
terveysvaikutteiset elintarvikkeet, terveysväittämät, hyväksyttävyys
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|