MTT:n Biotekniikka- ja elintarviketutkimus toimii koordinaattorina TEKESin rahoittamassa ”Funktionaalisten elintarvikkeiden tutkimusosaamisen kaupallistaminen (FUNTUKA)” –hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on MTT:n tutkimushankkeita koskevien liiketoimintavalmiuksien kehittäminen ja uuden liiketoiminnan luominen kaupallistamis- tai liiketoimintasuunnitelman, uuden yritystoiminnan, teknologian siirron tai lisensoinnin kautta. Hanke liittyy erityisesti funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämisen yhteydessä syntyneisiin innovaatioihin ja keksintöihin, joilla katsotaan olevan kaupallista potentiaalia. Hanke toteutetaan kaksivuotisena projektina, jossa kartoitetaan samanaikaisesti kolmen osahankkeen kaupallistamisen mahdollisuuksia. Osahankkeet käsittelevät seuraavia MTT:n tutkimusosaamisen alueita: - kananmunan jatkojalostus ja uudet käyttösovellukset - luonnossa esiintyvien fenolisten yhdisteiden tutkimus - bioaktiivisten peptidien tuottamiseen liittyvät teknologiat
Vastaava tutkija
Korhonen Hannu J. Hankkeen kesto 2006 - 2008
Asiasanat
marjat , peptidit, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, fenoliset yhdisteet
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|