Karjataloustuotannon osuus Pohjois-Pohjanmaalla on merkittävä tarkasteltaessa maataloustuotteiden myynnistä saatavia rahavirtoja. Noin 83 % myynnin arvosta tulee karjataloustuotteista. Lapissa maidon- ja lihantuotanto muodostavat vielä suuremman osuuden maatalouden myyntituloista ollen 94 prosenttia. Tämän hankkeen tavoitteena oli ylläpitää ja parantaa Pohjois-Suomen emolehmä-, lihanauta- sekä lypsykarjatilojen kilpailukykyä ja taloudellista asemaa. Samalla pyrittiin turvaamaan naudanlihan ja maidon tuotantomäärät, jotta alueet säilyttäisivät asemansa vahvoina karjataloustuotteiden tuottajina.
Vastaava tutkija
Joki-Tokola Erkki Hankkeen kesto 2004 - 2007
Asiasanat
lihanauta, naudanlihantuotanto, emolehmät, emolehmätuotanto, naudanliha, ruokinta, rehut, hiehot, ruhojen rasvaisuus, ruhon laatu, tuotantokustannukset, tuotannon talous
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|