Nykykäsityksen mukaan maidon tyydyttyneet C12:0-C16:0- rasvahapot runsaasti käytettyinä nostavat veren kolesterolitasoja ja lisäävät riskiä sairastua valtimotautiin ja tyypin II diabetekseen. Hankkeen tavoitteena on laajentaa maitorasvan käyttöalueita kehittämällä uusia bioteknisiä prosessointimenetelmiä, joiden avulla maitorasvasta voidaan tuottaa terveellisempiä rasvajakeita elintarviketeollisuuden käyttöön ja löytää teollisia käyttösovelluksia muille rasvajakeille esim. rehujen, bioöljyjen ja biopolttoaineiden raaka-aineina. Hankkeen tutkimuslaitososapuolet ovat Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, VTT ja Helsingin yliopisto. Yritysosapuolina mukana ovat Valio Oy, Rehuraisio Oy, Roal Oy ja Neste Oil Oyj.
Vastaava tutkija
Alatossava Tapani, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, Maitoteknologia Hankkeen kesto 2007 - 2010
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|