Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten erilaiset luonnonpolymeerit ja niiden seokset soveltuvat hydrofobisuudeltaan erilaisten yhdisteiden kapselointiin ja vaikuttaako kapselimateriaalin fysikaalinen tila kapseloidun yhdisteen säilyvyyteen. Tutkimuksessa käytettäviä kapselointimenetelmiä ovat pakkas- ja sumutuskuivaus. Kapseloitavia yhdisteitä ovat esimerkiksi erilaiset funktionaaliset yhdisteet, jotka hapettuvat helposti tai joissa tapahtuu muita niiden aktiivisuutta alentavia muutoksia säilytyksen aikana.
Vastaava tutkija
Jouppila Kirsi, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, Yleinen elintarviketeknologia Hankkeen kesto 2006 - 2009
Asiasanat
mikrokapselointi, luonnonpolymeeri, fysikaalinen tila, säilyvyys
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|