Elintarvikealan tuotekehityshankkeet ovat pk-alan yritysten toimeksiantoja kohdistuen yrityskohtaisiin tarpeisiin. Tuotekehitystyöt sisältävät tuotteen suunnittelua, raaka-aineiden kartoitusta ja testaamista, kattilamittakaavan ja laitosmittakaavan koevalmistuksia. Tarvittaessa selvitetään tuotteen ravintoainesisältö ja laaditaan pakkausmerkinnät. Lisäksi voidaan tehdä tarkempi terveysvaikutteisuuden tai kokonaislaadun kartoitus esim. analyysien ja selvitysten avulla.
Tulokset
Vuonna 2006 tuotekehitystyöt kohdistuivat luomumaito- ja viljatuotteisiin.
Vastaava tutkija
Väisänen Hanna-Maija, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, Mikkeli Hankkeen kesto 2006 -
Asiasanat
tuotekehitys, elintarvikkeet
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|